Bouw brede school Groot-Holthuizen verloopt voorspoedig

De bouw van de brede school de Bem (Groot-Holthuizen) te Zevenaar verloopt voorspoedig. Het opgaande werk laat al duidelijk de volumes van het bouwwerk zien. Het complex manifesteert zich als een cluster van boerderijen. Gekozen is voor een opzet waarbij de gebouwmassa's in vorm refereren aan het oorspronkelijke boerderijtype van het hallehuis. Een typisch regionaal kenmerk is een versnijding in het dakvlak, traditioneel daar waar de stal overgaat in het woonhuis. Dit vormthema maken wij tot inzet in het ontwerp. De grote volumes worden hierdoor verluchtigd en de tussengevels die door de versnijdingen ontstaan bepalen de compositie en het ritme van de gebouwclusters. De boerderij en zijn erf zijn als metafoor vertaald in het ontwerp. Deze versnijding zijn al zichtbaar in de verspringende staalconstructie.
WEARchitects is trots op de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen: aannemer: van Wijnen Eibergen, management: ABC nova (voorheen: Smitshoek & Melles en partners), bouwfysica: Landstra, constructie: Lucassen.