BLVD Heuvelink

Revitalisering wooncomplex

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Ruimtebeleving In de benedenwoningen worden de lage souterrains betrokken bij de bel-etage. Eigentijds vormgegeven trappartijen verluchtigen de plattegrond en grote puien leggen vanuit alle vertrekken een relatie met de tuinen. Het gebruik van schuif- en vouwdeuren maakt het mogelijk om grote delen van de benedenwoningen als één ruimte te ervaren.

Arnhems Blond De tuingevels verwijzen naar de traditionele laat 19de eeuwse woningannex: de serre. De gevels van de bovenwoningen worden “Arnhems Blond” gestuukt. Het complex krijgt een nieuw gezicht naar het binnengebied en draagt weer bij aan het karakter van het Spijkerkwartier.

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Opdrachtgever: Vivare vastgoed bv
Status: Opgeleverd
Ontwerpjaar: 2001
Oplevering: 2003
Projectteam: ir. Peter Groot, Rudi Koster (MArch), ir. Erwin Schot
Aannemer: Kuiper bouwgroep Arnhem
Fotografie: Hoogte Twee Architecten Arnhem