Daktuinpaviljoen

Parel op het dak

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Daktuinpaviljoen Arnhem Van een naoorlogse bovenwoning wordt de oorspronkelijke kapconstructie verwijderd en het gevelmetselwerk rondom verhoogd. Op het riante dakterras wat daardoor ontstaat wordt een paviljoen geplaatst met een enigszins u-vormige plattegrond. Eén poot daarvan herbergt de trap, daar tegenover is de dakkamer ondergebracht. De status van de ruimte daartussen is afhankelijk van de stand van de deuren: nu eens onderdeel van het terras en scheiding tussen woning en dakkamer, dan weer onderdeel van het paviljoen en scheiding tussen zuid- en noordterras.

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Opdrachtgever: Particulier
Status: Opgeleverd
Ontwerpjaar: 2002
Oplevering: 2004
Projectteam: 
Aannemer: Kuijpers Bouw Heteren
Publicatie: Parels op het dak, RAP Architectuurcentrum Leiden
Fotografie: Hoogte Twee Architecten Arnhem