Grenspost Thialf

Herbestemming voormalig zwembad

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Het oude complex van het voormalige zwembad Thialf is na jarenlange leegstand getransformeerd tot restaurant, werkruimte en Buitenschools opvang en vormt daarmee de nieuwe entree van bouwspeelplaats Thialf.
Alle aanpassingen en wijzigingen die de afgelopen decennia werden aangebracht zijn verwijderd en met minimale ingrepen, die aansluiten op de oorspronkelijke structuur, is het complex geschikt gemaakt voor een nieuwe toekomst. Het gebouw is tevens verduurzaamd zonder inbreuk te doen op de karakteristiek zwembad-architectuur van de jaren '50.

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

souterrain - sportbedrijf

Opdrachtgever: Gemeente Arnhem, Stichting Vrijstaat Thialf
Status: Opgeleverd
Ontwerpjaar: 2014
Start bouw: 2015
Oplevering: 2015
Projectteam: ir. Peter Groot, Rudi Koster (MArch)
Aannemer: Van Wijnen - Arnhem
Adviseurs: Bartels Constructies Elst, Arnhemse Meisjes- Jet de Bruijn en Heleen van Bolderen
Fotografie: Thea van den Heuvel (DaPh)

Gebruikers:
Bar - Brasserie - Restaurant Thialf
Sportbedrijf Arnhem
Buitenschoolse opvang

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

begane grond - restaurant

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem