Havikstraat

Uitbreiding woonhuis

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Bezonning Een kop-woning van een 30-er jaren rij wordt voorzien van een doorzon-uitbouw en verdubbeld daarmee het woonoppervlak. Het dak van de uitbouw blijft vrij van de onderbouw en knikt aan de west-kant omhoog om daarmee de avondzon tot diep in de woning te laten doordringen.

Tuinkamer De buitengevel is afgewerkt met plato-houten latten die overgaan in de schutting en de gevelbekleding van de schuur waardoor een ingetogen compositie ontstaat.
De puien aan de tuinzijde kunnen volledig worden geopend. Dit, in combinatie met het dakoverstek, zorgt ervoor dat de uitbreiding als een echte tuinkamer wordt ervaren.

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Opdrachtgever: Particulier
Status: Opgeleverd
Ontwerpjaar: 2007
Oplevering: 2008
Projectteam: ir. Peter Groot, Rudi Koster (MArch)
Aannemer: Kuijpers Bouw Heteren
Fotografie: Hoogte Twee Architecten Arnhem