Kastanjelaan

Upgrade bouwblok

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Herbestemming Een oorspronkelijk woonblok in het Arnhemse Spijkerkwartier is in de loop der jaren geannexeerd door een steeds uitbreidend kantoor. Nu de panden vrijkomen, is er ruimte voor heroverweging van de functies. Het complex wordt opgesplitst volgens de oorspronkelijke perceelsgewijze opbouw, waardoor zij zich weer afzonderlijk voegen in de schaal van de omgeving.

Woonfunctie Het complex krijgt zijn oorspronkelijke woonfunctie weer terug. Vijf stadswoningen worden rondom hun buitenruimtes georganiseerd. Op de begane grond een introverte patiowoning en een tweekamerappartement met een ruime tuin. De woningen op de eerste en tweede verdieping zijn georiƫnteerd op de straat en voorzien van balkons. In het zolderappartement speelt de dakpatio een centrale rol.

Traditie De transformatie grijpen we aan om dit pand te laten winnen aan zeggingskracht. Een eigentijdse vormgeving van kozijnpartijen, balkons en goten geeft de gevel weer plasticiteit: de voortzetting van een traditie.

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Opdrachtgever: Volkshuisvesting Arnhem
Status: Opgeleverd
Ontwerpjaar: 2002
Oplevering: 2004
Projectteam: ir. Martin-Paul Neys, ir. Peter Groot, Cor Tiemens (MArch), ir. Erwin Schot
Aannemer: Kuijpers Bouw Heteren
Fotografie: Hoogte Twee Architecten Arnhem