Woonhuis B+K

uitbreiding woonhuis familie B+K

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Uitbreiding Een sfeervolle doch donkere woning uit 1931, die direct opvalt door de zorgvuldige afwerking en de fraaie details, wordt uitgebreid.
Drie leefruimtes worden in een eigentijds en licht volume naast het bestaande huis ondergebracht: de keuken, een eetkamer en een doordeweeks ‘wake-up’-ontbijtdeel.
Door het karakteristieke schemerige licht binnen het bestaande woningdeel te combineren met het ochtend- en namiddaglicht in de uitbreiding krijgen beide delen, oud én nieuw, de kans de eigen kwaliteiten in een wisselwerking te versterken.

Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem
Hoogte Twee Bureau voor Architectuur en Stedebouw Arnhem

Opdrachtgever: Particulier
Ontwerpjaar: 1997
Oplevering: 1998
Projectteam: ir. Martin-Paul Neys, ir. Peter Groot